Skønne opskrifter

Vi har gjort vores efterspurgte skønne opskrifter tilgængelige her fordi selve madlavningsprocessen er vigtig for vores evne til at føle nærvær og nyde det efterfølgende måltid. Det hele må gerne ske i selskab med nogen, du holder af! Madlavningsprocessen oser af ‘her-og-nu oplevelser’ og er en skøn modvægt til en travl hverdag eller som begyndelsen på et festligt arrangement.

VELBEKOMME!

Forretter, tapas og tilbehør

Sommer tapas

Et lille opskrift-hæfte med 9 skønne sommer tapas opskrifter.

Rodfrugtemos

Et godt alternativ til en almindelig kartoffelmos.

Spændende tapas hæfte

Endnu et tapas hæfte med 20 opskrifter på lækre, inspirerende opskrifter.

Gulerodspesto

En spændende og anderledes pesto som kan bruges som dip, til
pasta, til at smøre i sandwich eller eventuelt som tilbehør.

Blinis

Små skønne sprøde pandekager, velegnet til forret og appetizer
med kaviar.

Chilisauce med vindruer

En dejlig krydret sauce. Velegnet til næsten alt slags kød.

Oliven og svesker i baconsvøb

En himmelsk mundfuld som klær en kølig champagne.

Rejer med lime og røde peberkorn

En surveræn forret, spændende på buffetten eller som en
enkel TAPAS.

Grillede peberfrugter

Spændende TAPAS, hvor man oplever foranderligheden i peberfrugten, når den er bagt.

Hent opskrift

Basilikumpesto

Pesto er fyldt med smag og duft og kan bruges på mange måder. Der er både mulighed for at bruge Pesto i en portion friskkogt pasta, eller den kan smøres på små stykker ristet brød som en lille forret. Pesto er også godt i en sandwich af groft brød med mild ost og evt. lidt skinke eller andet kød. Pestoen kan holde sig i en uge eller to på køl, med lidt ekstra olie på toppen og låg.

Hent opskrift

Artiskokcreme

Fantastisk dip til gæstebesøg eller en hyggeaften. Er super
at smøre på bruchetta, i sandwich, tapas eller til rå grøntsager.

Stegte sild i lage

Sild er ualmindelig sundt. De små sildeben der på magisk vis forsvinder i lagen og den syrlige smag med de skarpe løg, er himmelsk. Rigtigt mange børn er begejstrede for stegte sild, særligt hvis de selv har været med til at tilberede dem.

Hummus

Hummus er mange børns livret i mellemøsten. Den spises med fladbrød og sorte oliven, eller som tilbehør til forskellige kødretter og tomater.

Tortilla (spansk æggekage)

Tortillaen er spansk klassiker og optræder ofte som tapas, der i sin tid var en gratis bid mad, man fik serveret til vin eller anden spiritus. Idag er det ikke lovpligtigt at servere tapas sammen med alkohol, og det er heller ikke længere gratis, men det er svært at forestille sig en bar i Spanien, der ikke har et udvalg af fantasifulde små retter.

Grundtomatsauce

Denne sauce er simpel at lave og skøn som basisfyld på pizza. Den er mest brugt i Italien til både hverdag og fest. Kunsten ligger i at sovsen simrer og koger ind, hvilket giver den den gode og runde smag.

Salater

Ørredsalat

En virkelig lækker fiskeret både for øjnene og for ganen.

Hvedesalat

Hvedesalat med årstidens grønt.
Super spændende salat!

Salat med mozzarella og permaskinke

Dejlig let salat – lækker som frokost med godt brød til eller som forret og tapas.

Rødbedesalat med kaffe & chokolade

Opskriften stammer fra Italien og er blevet overleveret af en dansk kvinde med en ægte og inderlig sans for alt det italienske. Der er en formodning om at hendes mad smagte så vidunderligt, fordi hun altid sang så dejligt, når hun arbejdede i køkkenet.

Marinerede rødbeder

Denne salat er særlig skøn at lave især hvis man sætter pris på flotte røde fingre, som især børn gør. Salaten smager vidunderligt til forskellige slags kød eller som tilbehør i madpakken. Små runde rødbeder er sødest i smagen.

Kød- og hovedretter

Mørbrad stegt i kaffe og serveret med rødbedetimbiale

En fantastisk ret, med en god oplevelse for sanserne.

Vinbladsruller eller Dolmer

Lækre dolmer med krydderurter og lamme eller oksefars. Marokkansk NOMU og de smukke vinblade som kødet pakkes ind i kan købes i de fleste tyrkiske specialbutikker.

Vintergryde (3 – 4 pers.)

Serveres evt. med kartoffelmos eller vilde ris. Ribsgelé eller andet sødt /syrligt passer godt til denne ret.

Albondigas i tomatog appelsin

Vidunderlige spanske kødboller (4 – 6 personer).
Fantastisk som Tapas.

Italienske kalvedeller

Opskriften her stammer fra Italien og er blevet overleveret af en kvinde med en ægte og inderlig sans for alt det italienske. Det formodes, at grunden til at hendes mad altid smagte så skønt var at hun altid sang så dejligt mens hun arbejdede i køkkenet.
Dellerne er både gode varme eller kolde i en sandwich, dagen efter.

Brød, kager og desserter

Råmarinerede bær

Lækker og nem tilbehør til mange desserter. Kan tilberedes med alle typer bær efter sæson.

Tiramisu

Den verdensberømte italienske dessertdrøm.

Grissinistænger

Fantastiske brødstænger, som kan bruges som snack alene eller
med forskellige dips. Stængerne er også fantastiske på enhver
buffet. Smager himmelsk og er langt nemmere end man skulle
tro.

Sanseboller (ca. 18 stk.)

Bollerne er utroligt nemme at lave. Der kræves ikke æltning, men dejen røres sammen med en gaffel til en meget tyk grød, den hæves koldt natten over eller 6-8 timer. Lægges på bagepapir i ‘klatter’ med gaffel og ske.

Sydlandsk landbrød

Man kan også rulle dejen tyndt ud til pizzabund, hvor en grund tomat sauce, frisk mozzarella og basilikum blade giver én af uanede muligheder, for vidunderlig pizza.

Luksusflutes

Disse flutes dufter helt fantastisk, både når de bages og når de skal spises. Duften vækker minder om mors eller bedstemors boller, fødselsdage og hygge.

Pandekager

Af alle de overdådige, søde fristelser, der findes i verden, er der nok ikke mange mennesker der med lethed kan modstå en stabel hjemmelavede pandekager. De kan godt nydes selvom man har svært ved at forbrænde kalorier; med en slip let pande kan smørmængden reduceres til et minimum.

Blåbær muffins

Blåbærmuffins er indbegrebet af hygge og eftermiddagste. Disse smager skønt og er nemme at lave – blåbærene kan man selv finde – eller købe i de fleste supermarkeder fra august til oktober.

Havregrynskugler

Disse skønne havregrynskugler adskiller sig fra de fleste; de er nemlig tæt på at være konfekt. Havregrynskugler har den egenskab at selv små hænder kan formgive de fine runde kugler til glæde for familie og venner.

Gulerodskage

En vidunderlig gulerodskage med icing af Philadelphia-ost er efterhånden blevet spist af mange og vi har endnu ikke mødt nogen, der ikke brød sig om den. Den går altid rent ind med sin struktur, smag og duft. Kagen er god at lave sammen med børn, der kan hjælpe med at skrælle og rive de mange gulerødder.

Hjemmelavet mysli

Mysli er nemt at lave og smager dejligt om morgen eller som drys på desserter og i brød. Der findes et utal af forskellige flager, så eksperimenter med fx. speltflager som er et godt alternativ eller supplement til de traditionelle havregryn.

Chokoladeoplevelse

Kagen her er inspireret af amerikanske brownies. Den smager som en drøm og er nem at håndtere. Kagen kan skæres ud i firkanter og stables flot på et fladt fad. Har man bagt kagen lidt for længe, kan man opnå den lidt svampede struktur ved at fryse kagen ned inden servering. Kagen er i det hele taget god at fryse og smager bedst kølig – evt. med en klat flødeskum eller vaniljeis til.

Banankage

En nostalgisk kage, som får de fleste til at huske barndommens
duft af friskbagt kage

Gløgg

Når man først har prøvet at lave sin egen gløgg er det temmeligt svært at vende tilbage til den færdigkøbte udgave. Den gode vin er altafgørende for det færdige resultat. Det er nemt at komme til at drikke mere end planlagt af denne skønne hjemmelavede gløgg.

Pebernødder

Lav dem dejlige, store og gyldne. Børn især elsker at lave og spise pebernødder. Der er endvidere rig mulighed for at glæde nogen med hjemmebagte pebernødder. Put dem f.eks. i et syltetøjsglas med et flot bånd omkring.